Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή μελών του Συλλόγου

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ακόμη μία απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή μελών του Συλλόγου αυτή την φορά, η οποία, επίσης, εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά...


     

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τελευταία υπενθύμιση για αναγγελία απαιτήσεων έως 4/10/2013

Τελευταία υπενθύμιση για  αναγγελία απαιτήσεων 
έως 4/10/2013

Μόνο για όσους έχουν ασφαλιστική περίπτωση


Αναδημοσίευση της ανάρτησης από 4/7/2013:

Διευκρινήσεις για την παραλαβή αναγγελιών δικαιούχων ασφαλίσματος ασφαλίσεων ζωής

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

4η ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ....


H 4η επέτειος από την ανάκληση της άδειας της Ασπίς Πρόνοια συναντάει στην επικαιρότητα ένα φριχτό έγκλημα για το οποίο όλοι μας θλιβόμαστε και φυσικά το καταδικάζουμε.

Θα πρέπει όμως να θυμίσουμε σε όλους τους κυβερνώντες, ότι ταυτόχρονα, καθημερινά, συντελούνται χιλιάδες εγκλήματα, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να στερήσουν από 250.000 οικογένειες το πιο πολύτιμο ίσως περιουσιακό τους στοιχείο: Την ασφάλεια υγείας τους, την ασφάλεια ζωής τους, την συνταξιοδότησή τους, το εφάπαξ τους, τις σπουδές των παιδιών τους. 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου για το θέμα Ασπίς Πρόνοια

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, για τις αποζημιώσεις ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος.
Επικαλούμενος την αδυναμία των ασφαλισμένων να χρησιμοποιήσουν τις παροχές υγείας για τις οποίες πλήρωναν και αναφερόμενος στον Νόμο 3867/2010 που προέβλεπε την αποζημίωση των ασφαλισμένων στο 70% του κεφαλαίου τους,  κ. Κατσαφάδος ρωτά τον υπουργό Οικονομικών, εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή του Ν.3867/2010 για όλους τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την αναγγελία και η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, του 70% του κεφαλαίου τους, έστω και με τη μορφή διακανονισμού.


Αναλυτικά η ερώτηση:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου για την "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ"

"Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ανακλήθηκε οριστικά από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», με χαρτοφυλάκιο άνω του ενός εκατομμυρίου συμβολαίων και περίπου, 700 εργαζόμενους να  έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Ο κύριος όγκος των συμβολαίων αφορά κατόχους  νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών και συμβολαίων εφάπαξ καταβολών και είναι συνολικά 250. 000 και στις δύο εταιρείες.