Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αναδημοσιεύουμε από το www.insurance-eea.gr και αφήνουμε τα συμπεράσματα για εσάς:

"Όπως είναι γνωστό, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) ανέλαβε μια πρωτοβουλία και απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της ανάκλησης των αδειών των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIALE VALUE εστιάζοντας, αφενός στο τεράστιο θέμα των ασφαλισμένων που ξαφνικά, χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη από την Πολιτεία, βρέθηκαν ανασφάλιστοι, ιδίως στους κλάδους ζωής και υγείας και αφετέρου στον ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στην εθνική οικονομία.
Η πρώτη επιστολή στάλθηκε στις 27-2-2013 και η δεύτερη στις 27-3-2013. Χθες, 29-4-2013, ήρθε η απάντηση.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το χρονικό μίας ακόμη αναβολής...




Την Δευτέρα 22/4 υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία για ακόμη μία φορά με την κα Ε. Καράμπαλη, η οποία σε συνεργασία με τον κ. Ραουνά  εκκαθαριστή της Ασπίς έχουν αναλάβει να δώσουν στον Σύλλογο τα στοιχεία που έχει ζητήσει.

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες αναβολές (28/3,8/4,10/4), στις 10/4 η κα Καράμπαλη είχε υποσχεθεί, ότι θα έχει έτοιμα τα στοιχεία γύρω στις 22/4 και θα ακολουθούσε συνάντηση στις 24/4. Ωστόσο, στις 22/4 ανέβαλε ξανά την συνάντηση, με την αιτιολογία ότι «τα στοιχεία είναι έτοιμα αλλά πρέπει να τα υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος για έγκριση».  Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της συμφωνήθηκε να μετατεθεί η συνάντηση για την Μ. Εβδομάδα εφόσον υπάρξει συμφωνία και της ΔΕΙΑ.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση με τον επόπτη και τα στελέχη της εκκαθάρισης


Την επόμενη εβδομάδα -εκτός απροόπτου- θα διεξαχθεί πολύ σημαντική συνάντηση με τον επόπτη και τα στελέχη της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να μας δοθούν όλα τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει για την πλήρη καταγραφή των υποχρεώσεων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πρόκειται για ένα εκ των τελευταίων βημάτων που θα μας οδηγήσουν στην οριστική επίλυση ή στην (απευκταία) μη επίλυση του ζητήματος.