Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος


ΘΕΜΑ: '' Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΠΙΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ''

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια και ένας μήνας από την ανάκληση της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια. Σήμερα είναι εύκολα αναγνωρίσιμες και αριθμητικά αναγνώσιμες οι εξαιρετικά άσχημες επιπτώσεις που είχε για τον ασφαλιστικό κλάδο ο καταστρεπτικός χειρισμός αυτής της υπόθεσης από την τότε πολιτική ηγεσία.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νέος επόπτης εκκαθάρισης χαρτοφυλακίου


Νέος επόπτης εκκαθάρισης χαρτοφυλακίου της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ (Ασφάλειες Ζωής) και Commercial Value ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος, δικηγόρος.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Aνοιχτή επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα



"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ"

Ειδησεογραφία Σεπτεμβρίου 2012

"Αποκομίζοντας κέρδος 12,4 δις $ το αμερικάνικο δημόσιο, προχώρησε στη μείωση της συμμετοχής του στην ασφαλιστική εταιρεία AIG (American International Groupστο 21,5% περίπου, μετά την πώληση μετοχών της εταιρείας αξίας 18 δις δολαρίων"
Θυμίζουμε ότι το αμερικάνικο δημόσιο διέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2008 182,3 δις $ για την διάσωση του ασφαλιστικού γίγαντα αποκτώντας το 80% των μετοχών του. Από τότε έως σήμερα έχει πουλήσει περίπου το 60% αυτών με σημαντικά κέρδη για το Αμερικάνικο δημόσιο και κατ' επέκταση τους φορολογούμενους. Η ασφαλιστική εταιρεία έχει πλήρως ανακάμψει ενώ η ασφαλιστική συνείδηση του Αμερικανού πολίτη βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα,

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τελευταίες εξελίξεις που δεν μας κρατούν σε αναμονή

Στο χρονικό διάστημα από 28/8, όταν έγινε η σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), υπήρξαν πολλές ενέργειες από το Δ.Σ του Συλλόγου. 

Με συντομία αλλά όχι παρακάμπτοντας την ουσία σας ενημερώνουμε: