Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εγγραφές μελών στον Σύλλογο - Στόχος η βιωσιμότητά μας...

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων καλεί όλους τους ασφαλισμένους των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value να συνδράμουν το έργο του κάνοντας ετήσια εγγραφή στον Σύλλογο. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Συλλόγου και μόνο έτσι θα συνεχιστεί ο αγώνας για δικαίωση όλων των ασφαλισμένων.


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ανακοίνωση της ΤτΕ για την ... μη αναδοχή

Η επίσημη (επιτέλους) ανακοίνωση ενός προαναγγελθέντος θανάτου (αλλά τον θάνατο του παλιού ακολουθεί η γέννηση του νέου)...



Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος:


«Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, αφού έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων:

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Κλειστό το γραφείο της Αθήνας από 18-22/6


Tο γραφείο του συλλόγου στην Αθήνα  θα παραμείνει κλειστό από 18-22/6/2012.
Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στα περιφερειακά γραφεία Θεσσαλονίκης – Ηρακλείου Κρήτης.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι δεσμεύσεις τους...





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΣΠΙΣ»

Η διαχρονική πλημμελής εποπτεία των εταιρειών του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ» από τις  κατά περίοδο αρμόδιες Εποπτικές Αρχές, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΠΕΙΑ, καθώς και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του τότε αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου,  υπήρξαν η βασική αιτία για την κατάρρευση των εταιρειών του Ομίλου, την απώλεια των αποταμιεύσεων, των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, οδηγώντας τους κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς

 ΘΕΜΑ :
Συνάντηση της ΔΗΜ.ΑΡ. με το Σύλλογο Ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜ.ΑΡ. είχε συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Την συνάντηση ζήτησε ο Σύλλογος,  στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων, σχετικά με το σκάνδαλο της ανάκλησης των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και Commercial Value.
O Δ. Χατζησωκράτης διαβεβαίωσε το Προεδρείο ότι, μετά τις εκλογές, η ΔΗΜ.ΑΡ. θα υποστηρίξει και θα ζητήσει τη χρηματοδότηση της ενεργοποίησης του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής που προβλέπεται για την περίπτωση σύμφωνα με το νόμο 3867/2010


07 /06 /2012


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Οι αληθινές ιστορίες ενός εκατομμυρίου ασφαλισμένων...



Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του Συλλόγου κοινοποιήθηκε το παρακάτω κείμενο σε πολιτικούς (υπηρεσιακούς και μη), ΜΜΕ, καταναλωτικές οργανώσεις, Τράπεζα της Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και σε όλους τους φορείς. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί το πρόβλημά μας:

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αποστολή ερωτήματος για τη συνέντευξη Σαμαρά στον Ν. Χατζηνικολάου






Η παρακάτω ερώτηση στάλθηκε χθες στο enikos.gr για την  συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Νίκο Χατζηνικολάου. 


"Οι κάτοχοι 250.000 συμβολαίων ζωής (200.000 Ασπίς και 50.000 Commercial Value) ρωτάνε με ποιον τρόπο θα δανειστεί το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να αρχίσουν οι αποζημιώσεις των χιλιοταλαιπωρημένων ασφαλισμένων όπως προβλέπει ο νόμος 3867. Υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει αυτό η όλοι οι ασφαλισμένοι θα στραφούν δικαστικά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που ήδη γίνεται πλέον σε καθημερινή βάση;

Νίκος Κεχαγιάογλου
Οργανωτικός Γραμματέας Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια"

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δημοσίευμα στο "Βήμα" για τις αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου



Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Το Βήμα" σχετικά με τις αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου που καταθέτουν τα μέλη του Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια:




"Οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ στρέφονται κατά του κράτους
Προσάπτουν διαχρονική συγκάλυψη στο σκάνδαλο του ασφαλιστικού ομίλου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  02/06/2012, 07:59


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=460530

Το «κουτί της Πανδώρας» για τα πολιτικά πρόσωπα που διατέλεσαν υπουργοί Ανάπτυξης, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς στο πρώην υπουργείο Εμπορίου μεταξύ 2000 και 2007, αλλά και των υπουργών Εθνικής Οικονομίας της περιόδου 2007-2009, ανοίγει η μαζική κατάθεση αγωγών των εξαπατηθέντων της ΑΣΠΙΣ κατά του δημοσίου, στο οποίο προσάπτουν διαχρονική συγκάλυψη στο σκάνδαλο του ασφαλιστικού ομίλου του φυλακισμένου, πλέον, κ. Π. Ψωμιάδη.