Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Η   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ  ΔΣ   ΑΠΟΨΕ   ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ   ΔΕΛΤΙΟ   ΕΙΔΗΣΕΩΝ  ΤΟΥ  ΣΚΑΙ   ΣΤΙΣ  9  ΤΟ  ΒΡΑΔΥ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό επιμελητήριο την Πέμπτη 31/05/2012

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου τονίστηκε από το ΔΣ του Συλλόγου το γεγονός ότι εφόσον δεν ισχύσουν οι κανόνες κοινής λογικής, ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει αναίτια για ένα ακόμα ζήτημα ανικανότητας των πολιτικών που διαχειρίζονται τα οικονομικά του κράτους.
Συγκεκριμένα, το ζήτημα που αφορά περίπου 1.000.000 άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους θα μπορούσε να λυθεί εξαιρετικά εύκολα με την διεθνώς εφαρμοσμένη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία με την εγγύηση του δημοσίου  και την άμεση αναδοχή των συμβολαίων. Το άνοιγμα που υπήρχε ήταν απολύτως διαχειρίσιμο   και θα είχε άνετα απορροφηθεί. Αντιθέτως οι συνέπειες στην ασφαλιστική αγορά σήμερα είναι  απολογιστικά  πολύ χειρότερες, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στον θεσμό έχει επιδεινωθεί δραματικά, ενώ το άνοιγμα των ανακληθεισών εταιρειών είναι πολλαπλάσιο.
Τονίστηκε ότι είναι κωμικό να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την αναδοχή τον Μάιο του 2012, σχεδόν 3 χρόνια μετά την ανάκληση της Ασπίς Πρόνοια κάτι που αποδεικνύει ανικανότητα, άγνοια ή ακόμα και σκοπιμότητα.

Ο Σύλλογος  προτείνει:

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Τύπου

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Πανεπιστημίου 44, ώρα 13.00, ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, τις αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου και τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε σε όλους τους νέους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

"Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια σας ζητούμε να πρωτοστατήσετε στην λύση ενός εκ των σημαντικοτέρων προβλημάτων που αφορούν την Ελληνική κοινωνία και περίπου 1.000.000 Έλληνες πολίτες. Σας στέλνουμε ένα σύντομο χρονικό της υπόθεσης και θα είμαστε στην διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Ελπίζουμε βάσιμα στην βοήθειά σας.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


Επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο

"Αξιότιμε κ. Προβόπουλε,
            Θα γνωρίζετε ασφαλώς το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει από την ανάκληση των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. Πρόβλημα, το οποίο αναδεικνύει σε όλη της την τραγική διάσταση την ανεπάρκεια των διοικητικών μηχανισμών πρόληψης και πρόνοιας του κρατικού μηχανισμού, θέμα το οποίο θίγεται σε κάθε σας τακτική έκθεση και προτείνετε μέτρα. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό έχει επηρεάσει σε καίριο βαθμό έναν βασικό πυλώνα του οικονομικού μας συστήματος, τον ασφαλιστικό θεσμό. Η κρίση εμπιστοσύνης που βιώνει σήμερα όλη η ελληνική κοινωνία πλήττει τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες σήμερα θα παρέμεναν ουσιαστικά ανέπαφες αν δεν είχαν προηγηθεί τα φαινόμενα των προαναφερόμενων ανακλήσεων. Ο λόγος που θα παρέμεναν ανέπαφες είναι ότι οι επιπτώσεις του PSI είναι ασήμαντες σε σχέση με τις επιπτώσεις στις τράπεζες, ενώ θα αποτελούσαν τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση και απάντηση στα αδιέξοδα των κοινωνικών ταμείων πρόνοιας και συνταξιοδότησης.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σχετικά με την έναρξη αποζημιώσεων για τους ασφαλισμένους της VBV Leben

Όσον αφορά την έναρξη αποζημιώσεων έως ενός ορισμένου ποσοστού των ασφαλισμένων της VBV Leben έχουμε να σας δηλώσουμε τα κάτωθι:
Η έναρξη αυτής της διαδικασίας  δείχνει ότι ο 3867/2010, όσο αφορά την λειτουργία του εγγυητικού, είναι στην σωστή κατεύθυνση.
Η Υπόθεση της Ασπίς ΔΕΝ έχει ενταχθεί σε αυτή την διαδικασία γιατί η ανάκληση έγινε ΠΡΙΝ την δημοσιοποίηση του νόμου.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ενόψει εκλογών ας θυμηθούμε...

Έχουμε την ηθική υποχρέωση ενόψει των εκλογών να αναφέρουμε όλους τους πολιτικούς οι οποίοι στάθηκαν συμπαραστάτες στους αγώνες μας , ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να συνεισφέρει, όπως επίσης και εκείνους οι οποίοι με την στάση τους συνέβαλαν τελείως αρνητικά στην εξέλιξη του ζητήματος μας.
Σημειώνεται ότι η αναφορά αυτή με κανένα τρόπο δεν αποτελεί παρότρυνση για εκλογική προτίμηση κανενός υποψηφίου:


- 23/11/2009: Πρώτη επερώτηση βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ κ. Βορίδη για την ΑΣΠΙΣ
- 27/11/2009: Επερώτηση βουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Π. Λαφαζάνη
- 21/12/2009: Επερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλου
- 07/01/2010: Ερώτηση βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ.Χ.Αράπογλου
-  07/02/2010: Ερώτηση βουλευτή Ν.Δ .κ. Σταικούρα
- 10/03/2010: Επερώτηση βουλευτή Ν.Δ κ. Μαρκόπουλου
- 22/03/2010: Ερώτηση του τότε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη
- 08/04/2010: Ερώτηση βουλευτή Ν.Δ. κ. Ε. Αυγενάκη και 21 βουλευτών της Ν.Δ.
- 13/04/2010: Τροπολογία βουλευτή κ. Ε. Αυγενάκη με εισήγηση του νομικού μας  κ. Π. Σελέκου
 - 21/04/2010: Δεύτερη ερώτηση βουλευτή Ν.Δ κ. Ε. Αυγενάκη και 11 βουλευτών της Ν.Δ. στην Βουλή (Στρατάκης, Κεγκέρογλου, Κεφαλογιάννης)
- 26/04/2010: Ερώτηση κ. Μ. Σκραφνάκη στο ΥΠΟΙΚ για τις επιπτώσεις από την ανάκληση της Ασπίς
- 06/05/2010: Επερώτηση του βουλευτή Ν. Ηρακλείου κ. Παρασύρη
- 23/09/2010: Ερώτηση βουλευτή Λ. Αυγενάκη
- 07/10/2010: Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μ. Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 01/12/2010: Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 28/3/2011: Επερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη.
- 8/4/2011: Επερώτηση του βουλευτή ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλου.
- 18/4/2011: Επερώτηση από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.
- 07/10/2010: Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μ. Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 01/12/2010: Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 28/3/2011: Επερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη.
- 8/4/2011: Επερώτηση του βουλευτή ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλου.
- 18/4/2011: Επερώτηση από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.
- 18/05/2011 Συνάντηση του ΔΣ με την Ντόρα Μπακογιάννη.
- 10/6/2011 Κατάθεση επερώτησης για το θέμα Ασπίς από τη Δημοκρατική Συμμαχία μετά τη συνεργασία του ΔΣ με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Λευτέρη Αυγενάκη.
-  30/01/2012: Επίσημη συνάντηση ΔΣ με Αλέξη Τσίπρα.
- 20/03/2012: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.
- 26/03/2012: Συναντήσεις με βουλευτές κ.κ. Μαρκόπουλο και Χατζηδάκη.


Η  λίστα των πολιτικών που με τις πράξεις τους υπονόμευσαν την εύρεση λύσης για 1.000.000 ζημιωθέντες από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value:
    Γιώργος Παπακωνσταντίνου - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Υπόλοιπο       Αττικής   
    Φίλιππος Σαχινίδης - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας
    Ιωάννης Μαγκριώτης - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης
    Παντελής Οικονόμου - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Α' Αθηνών
    Ελπίδα Τσουρή - Υποψήφια ΠΑΣΟΚ Ν. Χίου
    Ιωάννης Παπαθανασίου - Υποψήφιος ΝΔ Β' Αθηνών

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ


Από το ΚΚΕ μας ενημέρωσαν ότι παραμένουν στις ήδη εκφρασμένες θέσεις τους, τις οποίες μας έστειλαν:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΣΠΙΣ»


Από την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ και η σημερινή, είχαν την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος και μάλιστα με την πολιτική τους ώθησαν όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται προς τα εκεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σήμερα να μένουν αυτοί οι άνθρωποι απροστάτευτοι. Είτε ήταν εργαζόμενοι υπάλληλοι, είτε ασφαλιστές, είτε οι 200 χιλιάδες περίπου οικογένειες που είχαν συμβόλαιο ζωής, υγείας, συνταξιοδότησης σε αυτή την εταιρία. Για εμάς δεν είναι το περίφημο μνημόνιό. Δεν μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση ως θεατής παρακολουθεί τι γίνεται μέσω της δικαιοσύνης γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες συνήθως επιστρέφουν πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν καταχραστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ


Αξιότιμοι κύριοι,

          Σε συνέχεια του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1.      Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε αναδείξει με ποικίλες παρεμβάσεις μας τις κυβερνητικές και ευρύτερες θεσμικές αστοχίες στην εποπτεία και ανακεφαλαιοποίηση συνολικά του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την εποπτεία της αγοράς με σκοπό την επίτευξη διαφάνειας, υψηλού βαθμού κοινωνικής λογοδοσίας και εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος.

2.      Η διαχείριση του ζητήματος των ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ αποτελεί μια κλασική περίπτωση αποτυχιών της αγοράς (της ασφαλιστικής εν προκειμένω) αλλά και κυβερνητικών αστοχιών. Και μόνο η αναφορά του Υπ. Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη (Πρακτικά Βουλής της 12ης Μαΐου 2011) ότι μέχρι το 2010 δεν υφίστατο ουσιαστικά κρατική εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς είναι ενδεικτική και των κυβερνητικών ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα μέλη του Συλλόγου σας. Η παραδοχή αυτή δεν μπορεί παρά να ακολουθηθεί, έστω και καθυστερημένα, τόσο με ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς όσο και με διορθωτικές κινήσεις για την ταχεία αποζημίωση / κάλυψη των ζημιωθέντων.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ



Ηράκλειο, 4 Μάη 2012


Δήλωση του Μιχάλη Κριτσωτάκη,
υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ για τους ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ


Παρά την παροχολογία των τελευταίων ημερών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ δεν ακούσαμε ούτε λέξη για τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ που χρόνια τώρα μόνο υποσχέσεις ακούνε.
Είναι σίγουρο πως οι 1.000.000 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ που προσπαθούν να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν δεν ανέχονται άλλο να εμπαίζονται.
Έχουμε ήδη προσπαθήσει να συμβάλλουμε στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας και συνεχίζουμε να θεωρούμε τις αποζημιώσεις σας σημαντικό ζήτημα.
Οι αντιλαϊκές πολιτικές της  λιτότητας και της φοροεπιδρομής δεν πρέπει να συνεχιστούν άλλο. Μόνο μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να ανατρέψει το σάπιο δικομματικό σύστημα και να δημιουργήσει πια τις προϋποθέσεις μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης με πρωταγωνιστή τον ελληνικό λαό.

Μιχάλης Κριτσωτάκης
Μέλος Κ.Π.Ε. Συνασπισμού, ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφιος βουλευτής ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ


Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;


Ως Δ.Σ του Συλλόγου δεν θεωρούμε ότι υπήρξε οποιαδήποτε δικαίωση μας, έστω και ηθικά.
Η συγκεκριμένη καταδίκη αφορούσε ΜΟΝΟ για μια πράξη του πρώην μεγαλομετόχου της Ασπίς.
Δεν αφορούσε την εσκεμμένη και κατά επανάληψη, εξαπάτηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, επί πολλά χρόνια, εργαζομένων, ασφαλισμένων, συνεργατών, όλου του κοινωνικού συνόλου που ήθελε και θέλει να πιστεύει.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Στα πλαίσια της προεκλογικής αντι-καμπάνιας που ξεκίνησε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων σας παραθέτουμε τις δηλώσεις κάποιων πολιτικών ως απάντηση στην επιστολή μας:


"Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Διάβασα την επιστολή σας με προσοχή και συμμερίζομαι την αγωνία σας. Γνωρίζετε ότι ήδη έχω υποστηρίξει το θέμα σας στη Βουλή. Και θα συνεχίσω να το κάνω, να αγωνίζομαι για τα αιτήματά σας. Μάχομαι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στον ασφαλιστικό θεσμό.
Φιλικά,
Χρήστος Πρωτόπαπας"

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Δήλωση Κωστή Χατζηδάκη
30-04-2012

"Τα ζητήματα των ασφαλιστικών εταιρειών δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου στη Νέα Δημοκρατία. Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, απολύτως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο έχει οξυνθεί λόγω του ότι το κράτος πέρασε ένα νόμο, ο οποίος δεν έχει έως τώρα εφαρμοστεί πλήρως.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.

"Παραμένουμε σταθερά και αταλάντευτα στις θέσεις μας για την πλήρη δικαίωσή σας. Είμαστε δίπλα σας και θα αγωνιστούμε για να αποζημιωθείτε από αυτούς που σας έκλεψαν τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις σας.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ‏


Συνεχίζουν να εμπαίζουν τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο Κρήτης Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τους ασφαλισμένους  και τους μικρο-ομολογιούχους της ΑΣΠΙΣ:
«Τρία χρόνια έχουν περάσει από το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ και καμία ουσιαστική λύση δεν έχει ακόμα βρεθεί για την αποκατάσταση των 1.000.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, που περιμένουν να αρχίσει η ροή των αποζημιώσεων, παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας.