Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Το πρόβλημα είναι κοινό και αφορά ασφαλισμένους, ασφαλιστές και εργαζόμενους. Τα προϊόντα που όλοι έχουμε αγοράσει από την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ είναι απολύτως νόμιμα, κυκλοφόρησαν με την έγκριση των αρμόδιων αρχών και γι αυτό διεκδικούμε την κανονική τους ισχύ και την πλήρη απόδοση των παροχών τους. Οι αλληλοκατηγορίες είναι βούτυρο στο ψωμί του υπουργού οικονομικών που μας θέλει διχασμένους. Οι ενέργειές από εδώ και στο εξής κλιμακώνονται με γεωμετρική πρόοδο:

-Η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη και στέλνεται την Τρίτη στα αρμόδια Κοινοτικά Όργανα με κοινοποίηση σε όλους τους Ευρωβουλευτές. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να ενάγουμε την χώρα μας, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αφού δεν εφαρμόζεται ο νόμος και ο κόσμος υποφέρει.

-Η μήνυση κατά Ψωμιάδη, μελών Δ.Σ., τράπεζας, holding, ΕΠΕΙΑ και Δ.Σ. αυτής, καθώς και όλων των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών από το 2000 και μετά, είναι έτοιμη και απόλυτα τεκμηριωμένη με ατράνταχτα στοιχεία. Θα κατατεθεί Δευτέρα ή Τρίτη.

-Αμέσως μετά κατατίθεται η Αστική Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

-Ακολούθως θα μπορέσουμε να καταθέσουμε διαταγές πληρωμών ο καθένας για την προσωπική του υπόθεση.

Θεωρούμε δεδομένη την κινητοποίηση των Κοινοτικών Οργάνων και την άσκηση αφόρητης πίεσης προς την κυβέρνηση για άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η κλιμάκωση θα συνεχιστεί με τηλεοπτικές εμφανίσεις σε όποια κανάλια μας δέχονται. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει με τις γνωριμίες του για την δημοσιότητα του θέματος.

Προβληματιζόμαστε για μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (τι μορφή θα έχει και πως θα οργανωθεί, αν θα γίνει εργάσιμη ώρα ή απόγευμα κλπ). Ίσως κάνουμε κάποια προσυγκέντρωση για να το συζητήσουμε.

Τα στοιχεία των μελών του Συλλόγου υπάρχουν όλα στα γραφεία μας. Την Τετάρτη θα συλλέξουμε και άλλα.

Το site θα αναμορφωθεί σύντομα. Αν κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει ας τηλεφωνήσει στον Σύλλογο για να κανονιστεί ραντεβού.

Τα έσοδα από τις εισφορές μας, οδηγούν στην καλύτερη οργάνωση και την βελτίωση πολλών πραγμάτων που κοστίζουν. Μέχρι τώρα δεν είχαμε δυνατότητα για πολλά πράγματα. Αυτονόητο είναι ότι όσο περισσότεροι γίνουμε τόσες περισσότερες δυνατότητες θα έχουμε.

Ο Σύλλογος αυτός δημιουργήθηκε από μια χούφτα πεισματάρηδες ασφαλιστές οι οποίοι είδαν εξ αρχής την διάθεση της πολιτείας για διαιώνιση του προβλήματος. Για να φτάσει η υπόθεση ως εδώ έχουμε φτύσει αίμα. Δαπανούμε το 80% του χρόνου μας αφήνοντας δουλειές και οικογένειες γιατί αγαπάμε πολύ τους πελάτες μας και θέλουμε να τιμήσουμε το επάγγελμα που κάνουμε τόσα χρόνια και σκοπεύουμε να το κάνουμε όσο ζούμε. Θα φτάσουμε ως το τέρμα γιατί αυτή είναι η ιερή αποστολή μας. Έχουμε εξαίρετο νομικό επιτελείο, απίθανους συνεργάτες και όλους εσάς με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Δεν διεκδικούμε τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του νόμου. Όλα αυτά είναι τα εχέγγυα της τελικής νίκης.
Αρχίζουμε από την Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 3/3/2010 και δεν σταματάμε πουθενά.

Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι θα λύσουμε το πρόβλημα.



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ‘’Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια’’ καλεί όλους τους θιγόμενους από την ανάκληση άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3/3/2010 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη.

Οι τραγικές καθυστερήσεις πάνω σε ένα θέμα από το οποίο κρέμονται ανθρώπινες ζωές, αξιοπρέπεια και περιουσίες έχουν φέρει σε απόγνωση περίπου 1.000.000 πολίτες οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από το πρόβλημα.

Η πολιτεία θα πρέπει να δηλώνει παρούσα και να μην αρνείται τις διαχρονικές της ευθύνες για την πλημμελή εποπτεία του υπερευαίσθητου χώρου των ασφαλειών ζωής, ο οποίος προσφέρει τεράστια άμεσα και έμμεσα οφέλη στην εθνική οικονομία.

Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες δημιουργικές και άμεσα εφαρμόσιμες αρκεί να υπάρξει η απαραίτητη βούληση από όλους τους φορείς για την εφαρμογή τους. Σας καλούμε να τις ακούσετε και να συμβάλλετε με όποιον τρόπο μπορείτε στην επίλυση του προβλήματος.

Δύναμή μας η συμμετοχή όλων!
ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Πληροφορίες Κων/νος Βαλαβάνης 2310-316631, Νίκος Κεχαγιάογλου 210-9902900, Θεοχάρης Πετρίδης 2310-226702
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ world

" Στην εκπομπή "Οδύσσεια" ( κανάλι 851 της NOVA, ΕΡΤ world ) σήμερα το βράδυ και ώρα 10:30 μμ θα παρουσιαστεί το μέγα θέμα του σκανδάλου της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ώστε αυτό να γίνει γνωστό και στους χιλιάδες ομογενείς σε Αμερική, Αυστραλία και όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες ομογενείς."


Όσοι είστε συνδρομητές NOVA μην χάσετε την παραπάνω εκπομπή. Ενημερώστε όσους μπορείτε περισσότερους

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ


     Σε χθεσινή εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) με θέμα την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης και την θωράκιση της από φαινόμενα τύπου ΑΣΠΙΣ δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε.
     Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών δήλωσε σαφώς ότι το συνεγγυητικό ταμείο κλάδου ζωής δεν θα έχει αναδρομική ισχύ ώστε να περιλάβει και τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ, απαντώτας έτσι θετικά στο αίτημα του προέδρου της ΕΑΕΕ για την μη αναδρομικότητα του ταμείου. Δήλωσε επίσης ότι εξετάζονται εναλλακτικοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της ΑΣΠΙΣ με κύριες όμως παραμέτρους την δεινή οικονομική θέση της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε το πρόβλημα από την προηγούμενη και δεν έχει ευθύνη για τις παραλείψεις που έγιναν. Προσπάθησε έτσι απλά ο κύριος γ.γ. του υπουργείου να ελαχιστοποιήσει τις ευθύνες της ελληνικής πολιτείας και των οργάνων του και να μας προϊδεάσει πάλι για την οικονομικά ανάπηρη λύση που θα προκαλέσει εις βάρος όλων των ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ. Κατόπιν όλων αυτών όλοι έφυγαν χαμογελαστοί...

 Αν διαβάσετε την αμέσως προηγούμενη δημοσίευση μας με τίτλο "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" η θέση μας, της πρώτης παραγράφου, προβλέπει ακριβώς αυτά που δυστυχώς δηλώθηκαν σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ τις τελευταίας εβδομάδας. Επιμένουμε ότι η τακτική του αρμόδιου υπουργείου είναι να κερδίζει συνεχώς χρόνο εις βάρος μας χωρίς επί της ουσίας να πράττει τίποτα ουσιαστικό για την λύση του προβλήματος.
Εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης μέχρι σήμερας αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά από επικοινωνίες με τους νομικούς μας σας ενημερώνουμε για τα εξής
1. Την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η καταγγελία μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 8 κατάφορες παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από παράνομες και παράτυπες ενέργειες της εποπτικής αρχής και των πολιτικών προϊσταμένων της.
2. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η  συλλογή των στοιχείων που αφορούν ποινικές και αστικές ευθύνες των υπευθύνων της εταιρίας και του Ελληνικού Δημοσίου, τα στοιχεία έχουν συλλεγεί από περισσότερες της μίας πηγές και είναι συντριπτικά.
3. Με την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω δικογράφων και πριν αυτά κατατεθούν θα δοθεί press conference όπου θα κλιθούν όλα τα ΜΜΕ και θα τους ανακοινωθούν τα ευρήματα μας και η νομική δράση μας.

Τότε θα διαπιστώσουν όλοι ότι ευθύνες υπάρχουν είναι δε σοβαρότατες και επώνυμες, τότε τα  χαμόγελα θα σταματήσουν και θα παραμείνει το ερώτημα ποιός τελικά θα γελάσει τελευταίος.
 
Από την Διοικούσα Επιτροπή

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ίδρυση εγγυητικού ταμείου ασφαλίσεων ζωής με αναδρομική ισχύ είναι απολύτως θετική πρωτοβουλία, αφού προάγει την ασφαλιστική συνείδηση και θωρακίζει τον θεσμό που σήμερα βάλλεται από παντού. Ο τρόπος όμως που αφέθηκε να διαρρεύσει το θέμα από το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν της πίεσης που του ασκήθηκε, δείχνει ότι προέβει σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να κερδηθεί χρόνος εις βάρος μας. Ούτως ή άλλως το προσχέδιο νόμου δεν είναι ικανοποιητικό για μεγάλο πλήθος συμβολαίων και η αναδρομικότητα του εγγυητικού κεφαλαίου που επικαλείται έχει νομικό πρόβλημα που προϊδεάζει ότι επί της ουσίας δεν έχει γίνει καμία επαρκής και ολοκληρωμένη μελέτη στο σχέδιο νόμου.

Τα μέλη του ‘’Συλλόγου ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια’’ αισθάνονται ότι η ανακοίνωση ίδρυσης του εγγυητικού ταμείου αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια ακατανόητης και αναιτιολόγητης καθυστέρησης από την πλευρά της πολιτείας η οποία σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα για τα υπερεπείγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης διευθέτησης. Οι θέσεις και τα αιτήματά μας είναι σαφή και ξεκάθαρα:

-Άμεση ενεργοποίηση των παροχών των συμβολαίων υγείας, καθώς αυτή τη στιγμή χιλιάδες ασφαλισμένοι στερούνται άμεσων και κατεπειγόντων υπηρεσιών και τίθεται σε κίνδυνο η ίδια τους η ζωή.

-Κατηγορηματική δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών εξαιτίας της διαχρονικής πλημμελούς εποπτείας του υπερευαίσθητου χώρου των ασφαλειών ζωής και απόδοσης όλων των παροχών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ποσοστό 100%.

-Άμεση ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών από την Ένωση Ασφαλιστικών Ελλάδος καθώς οφείλει ως θεσμικός φορέας της ιδιωτικής ασφάλισης να αποκαταστήσει το κύρος του θεσμού και να μην αρνείται στείρα την οικονομική συνδρομή στο πρόβλημα. Σήμερα όλα τα μέλη της επωφελούνται από την εκμετάλλευση των ασφαλισμένων, των διαμεσολαβητών και του τεραστίου μεριδίου αγοράς 11% της Ασπίς Πρόνοια το οποίο έμεινε ορφανό και στο μέλλον θα το μοιράζονται παίζοντας με έναν πολύ σημαντικό παίκτη λιγότερο.

-Άμεση δημιουργία του κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου το οποίο θα οδηγεί με απόλυτη σαφήνεια στην οριστική επίλυση του προβλήματος και θα αποτρέπει μελλοντικές παραπλήσιες πρακτικές.

-Άμεση απόδοση ευθυνών στον κύριο μέτοχο της Ασπίς Πρόνοια και στα μέλη του Δ.Σ. σε ποινικό και αστικό επίπεδο και παρέμβαση της Δικαιοσύνης έτσι ώστε να διακοπεί άμεσα κάθε δυνατότητά τους για μελλοντικές πράξεις που θίγουν τις απαιτήσεις των ζημιωθέντων.

-Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαδικασία εκκαθάρισης της Ασπίς Πρόνοια και να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε υπαίτιο εξαιτίας του οποίου από βαριά αμέλεια επήλθε επιπλέον ζημιά στους ασφαλισμένους τους πέντε μήνες που δεν λειτουργεί η εταιρεία.

-Να κληθούμε για συμμετοχή σε διάλογο για την πλήρη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι προτάσεις μας είναι επεξεργασμένες και άμεσα υλοποιήσιμες και οδηγούν με ακρίβεια σε επίλυση του θέματος με ελάχιστο και ίσως μηδαμινό δημοσιονομικό κόστος. Η μη λύση δημιουργεί καθημερινά νέες απαιτήσεις και επιβάρυνση των αποθεμάτων της εταιρείας εις βάρος όλων μας.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να προκληθεί παρέμβαση προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες, οι παλινωδίες και οι τραγικά αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λύση του προβλήματος



ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 11 Αθήνα

Τηλ. 210-6413902

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ!
Έχει προκύψει σημαντικό πρόβλημα με την έδρα του συλλόγου μας η οποία πρέπει άμεσα να μεταφερθεί. Ψάχνουμε διαμέρισμα 40-50 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας πλησίον σε σταθμό μετρό για ευκολία πρόσβασης. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει στο 210-6413902.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει συμπληρωθεί ο κρίσιμος φάκελος και ήδη ανελήφθησαν οι απαιτούμενες δικονομικές πρωτοβουλίες, από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, για την επιδιωκόμενη άμεση άσκηση ποινικής διώξεως, κατά του κυρίως υπεύθυνου για την σύγχρονη τραγωδία που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες και συνεργαζόμενοι της Ασπίς Πρόνοια, κύριου Παύλου Ψωμιάδη, των μελών του Δ.Σ. και κατά παντός υπευθύνου στην εταιρεία.

Χρειάστηκε πάρα πολύς χρόνος και κόπος για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να θεμελιωθεί και να αποδειχθεί η διάπραξη των βαρύτατων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και σε βάρος της ασφαλιστικής αγοράς.

Από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί διευκολύνεται σημαντικά το έργο της δικαιοσύνης για την απόδοση των ποινικών ευθυνών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Παρακαλούμε όλους τους με οποιοδήποτε τρόπο ζημιωθέντες απο την ΑΣΠΙΣ να αποστείλουν έγγραφη και επώνυμη καταγγελεία στο εξής email της ΕΕ: Markt-Info@ec.europa.eu , με σημείωση να κοινοποιηθούν στον αρμόδιο αξιωματούχο κο Thomas Kukal ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί από την αντιπροσωπεία μας και αναμένει τις καταγγελείες των Ελλήνων καταναλωτών.
Οι καταγγελείες μας μπορούν να γραφτούν στα Ελληνικά και θα υπάρξει μία σχετική καθυστέρηση από το μεταφραστικό τμήμα της ΕΕ. Σε περίπτωση που γράψετε στα Αγγλικά τότε η απάντηση τους θα είναι συντομότερη. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσετε να γράψετε σ 'αλλη γλώσσα εκτός της Ελληνικής αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αποδώσετε το νόημα με πληρότητα και σαφήνεια.
Σημειώστε ότι οπωσδήποτε σε κάθε καταγγελεία πρέπει να περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση 5 μηνών όπου δεν έχει γίνει το παραμικρό σε σχέση με την έναρξη της διαδικασίας που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην έχετε την παραμικρή έγκυρη απάντηση για το μέλλον του συμβολαίου σας και τα δικαιωματά σας.
2. Την ανυπαρξία οποιασδήποτε εξυπηρέτησης από πλευράς εκκαθαριστή και Ελληνικής Πολιτείας με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχετε καμμία παροχή από το συμβόλαιο σας.
3. Συνοπτική και ακριβής αναφορά του προβλήματος που ειδικά εσείς αντιμετωπίζετε σε απλή γλώσσα όπως γράφει ένας απλός πολίτης.
4. Την επι σειρά ετών σοβαρότατη αμέλεια των ελέγχων της Ελληνικής Πολιτείας όπου αντί το πρόβλημα να λυθεί όταν ήταν μικρό, αφέθηκε να γιγαντωθεί και σήμερα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να λυθεί.
5. Την ανυπαρξία πρόνοιας πριν την ανάκληση της άδειας ώστε να μην θιγούν τα δικαιώματα σας παρά μόνο μία ψήφιση νόμου που προέβλεπε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που κατόπιν η Ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως αντίθετο με το νομοθετικό πλαισιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σημειώστε ότι όσο μεγαλύτερος είνια ό αριθμός των καταγγελειών τόσο καλύτερα για όλους μας, ως εκ τούτου μην το αμελήσετε, πρέπει να στείλουμε όλοι !!!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ

Στη χθεσινή συγκέντρωση του ύπο ίδρυση «Σωματείου Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια», έδωσαν το παρών περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι, σε μια ιδιαίτερης έντασης διαμαρτυρία για τις εγκληματικές αμέλειες των υπευθύνων αρχών που είχαν σαν αποτέλεσμα την ανυπολόγιστη μέχρι στιγμή πάσης φύσεως ζημιά 1.000.000 πολιτών.

Τα μηνύματα της συγκέντρωσης αυτής είναι απλά και συγκεκριμένα:

1. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές εξ αιτίας της αμέλειας των εποπτικών, νομοθετικών και πολιτικών αρχών της.

2. Να αποδοθούν οι ευθύνες γιά όλες τις παράνομες πράξεις του κύριου μετόχου σε ποινικό και αστικό επίπεδο και να περιοριστεί άμεσα με παρέμβαση της Δικαοσύνης η δυνατότητα του για μελλοντικές πράξεις που θίγουν τις απαιτήσεις των ζημιωθέντων.

3. Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαδικασία επόπτευσης και εκκαθάρισης της εταιρίας και να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε υπαίτιο που απο σοβαρή αμέλεια, τους πέντε αυτούς μήνες από το κλείσιμο της εταιρίας, επέφερε επιπλέον ζημιά στους ασφαλισμένους της εταιρίας.

4. Να εφαρμοστεί άμεσα λύση που θα ικανοποιεί όλες τις παροχές των ασφαληστηρίων συμβολαίων στο 100% των παροχών τους.

5. Να καταγγελθεί το πρόβλημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να προκληθεί η παρέμβαση τους ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες, παλινωδίες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λύση του προβλήματος.

6. Να αναλάβει η ένωση ασφαλιστικών εταιριών τις ευθύνες της και να συμμετάσχει ενεργά στην επίτευξη άμεσης και δίκαιης λύσης.

7. Τελευταίο αλλά και σημαντικότερο όλων, αμεσα να ενεργοποιηθούν οι παροχές περίθαλψης των συμβολαίων υγείας για τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όλους εκείνους που θέλησαν να γίνουν μέλη του Σωματείου. Ήδη από την επόμενη μέρα δεχόμαστε δεκάδες αιτήματα για προσχώρηση νέων μελών. Η ευθύνη μας για την λύση του προβλήματος είναι πλέον μεγαλύτερη από κάθε άλλη στιγμή του αγώνα μας. Θα δικαιωθούμε γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και είμαστε ενωμένοι με κοινούς στόχους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σωματείο να αφήνουν email ή όποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας επιθυμούν ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.





Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς





Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ!!!

Αγαπητοί φίλοι
Έχουν επικοινωνήσει διάφορα πρόσωπα με το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο οποίο θα διεξαχθεί η συγκέντρωσή μας στις 10/02 και ρωτάνε με επικριτικό τόνο γιατί έχει επιτραπεί η συγκέντρωση σε αυτό  ή με τον τρόπο τους αφήνουν να εννοηθεί ότι θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του ξενοδοχείου. Διευκρινίζουμε ότι ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι απολύτως ειρηνικός και τα θέματά μας θα προβληθούν  με τρόπο πολιτισμένο και με ουσιαστική επιχειρηματολογία. Ήδη έχουν προαναγγείλει την παρουσία τους πολλοί βουλευτές, φορείς καταναλωτικών οργανώσεων και φυσικά παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς.
Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την συγκέντρωση και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεκτραπεί πέρα από τα όρια της καλής εννοούμενης συμπεριφοράς. Η διοίκηση του ξενοδοχείου έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδήλωση αν απειληθεί η ομαλή λειτουργία του. Η οργανωτική επιτροπή από την πλευρά της θα προσπαθήσει να καλύψει όλα τα θέματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο